Gezondheid - Webstein Internetartikelen

Autoruit vervangen

Barstje in uw autoruit? Geen paniek!

autoruit vervangen Want als u namelijk WA-Plus of WA-casco verzekerd bent worden de kosten van een ruitreparatie in de meeste gevallen volledig vergoed! Voor een ruitvervanging is bij de
meeste verzekeringsmaatschappijen een eigen risico van toepassing. Informeer hiernaar bij uw verzekeringsmaatschappij.

Let op een no-risk reparatie

Bij een ruitreparatie is er altijd een kans dat de ruit tijdens de reparatie scheurt. Let er dus op dat u uw ruit laat reparen bij een zaak die een no-risk garantie bied, zo loopt u geen risico. Scheurt de ruit namelijk tijdens de reparatie, dan neemt het bedrijf de extra kosten voor het vervangen van de gescheurde ruit voor haar rekening.

Kwaliteit van herstel

De erkende garage werkt uitsluitend met originele kwaliteitsruiten en bevestigingsmaterialen. Zo bent u ervan verzekerd dat uw originele ruit vervangen wordt door een vergelijkbaar product. Dus een goed passende ruit die dezelfde optische en zonwerende eigenschappen heeft. En gegarandeerd dezelfde kwaliteit!

Technologie verbetering

Sinds de jaren zeventig is de voorruit drastisch veranderd. Zo wordt deze sindsdien in complex gelaagde samenstelling uitgevoerd. Het voordeel is dat bij ruitbreuk de voorruit niet verbrijzeld, zodat u zicht houdt en de kans op een ongeval afneemt. De jaren daarna is deze techniek steeds verder verbeterd, waarbij ook gebogen ruiten werden geïntroduceerd die naadloos aansluiten bij elke carrosserievorm. De laatste jaren zijn daar nog diverse extra zonwerende en optische eigenschappen aan toegevoegd.

Wanneer kun je het beste uw voorruit laten repareren?

Het is belangrijk om beschadigingen in de voorruit snel te laten repareren. Want een sterretje kan doorscheuren. U heeft dan minder zicht en de autoruit draagt niet meer bij aan de stevigheid van de carrosserie. Een beschadiging mag echter niet groter zijn dan 3,5 cm in doorsnede (ongeveer een 2 Euro-muntstuk). Dus wees er snel bij en voorkom erger! Mocht reparatie niet meer mogelijk zijn, dan vervangen wij uw autoruit. Een afspraak is zo gemaakt.